Scootervrienden

Bijna iedere dag gebeurt er ergens in onze provincie een brommer- of scooterongeluk. Soms is de oorzaak van een ongeluk domme pech, soms andermans schuld, maar jaarlijks gaat het wel om zo’n honderd slachtoffers. Helaas zijn hierbij vaak jongeren betrokken. Verkeerswijzer Groningen vraagt daarom met de campagne Scootervrienden bij jonge scooterrijders aandacht voor verkeersveiligheid. Verkeerswijzer Groningen doet dat samen met de politie en Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe.

Via de website www.scootervrienden.nl geeft Verkeerswijzer Groningen tips om veilig scooter te rijden. Op de website zijn ook verhalen te lezen van jongeren die een ongeluk meemaakten. Zij vertellen over de impact die dat nog steeds op hun leven heeft. Via posters en online advertenties brengt Verkeerswijzer Groningen de website onder de aandacht.

Win een avond karten met vrienden 

Via Instagram maken jongeren kans op een avondje karten met drie vrienden. Het enige wat ze hiervoor moeten doen, is een mooie foto of selfie maken met hun scootervrienden en deze plaatsen op Instagram met de hashtag #scootervrienden. De leukste foto wordt uitgekozen en wint. Kijk voor meer informatie op www.instagram.com/scootervrienden.

Op de foto in Groningen en Assen

Jongeren die extra goed op de foto willen, moeten op woensdag 7 september in Assen of donderdag 8 september in Groningen komen. Daar is dan een professionele fotograaf actief die scooterrijders fotografeert en meteen op Instagram zet. Scooterrijders krijgen dan ook nog een handige gadget cadeau en een ‘scooterguide’: een handige flyer met tips om veilig scooter te rijden. De flyer is onderaan deze pagina te downloaden. Waar de fotograaf te vinden is, wordt bekend gemaakt via Instagram.

Extra controles

De politie houdt in de maand september extra brommer- en scootercontroles. Ze deelt daarbij ook de scooterguide uit.