Gemeente vlagtwedde

De SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft onderzocht dat bij 95% van de ongevallen menselijk falen een rol speelt. De gemeente Vlagtwedde vindt verkeersvoorlichting daarom belangrijk en organiseert voor jong tot oud voorlichtingsactiviteiten.

Er worden diverse voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd op onder ander basisscholen en het voortgezet onderwijs. De gemeente zoekt daarin ook nadrukkelijk samenwerking met partners als bijvoorbeeld Veilig Verkeer Nederland en Stichting Rzijn. Ook zijn er speciale cursussen voor de wat oudere inwoner in onze gemeente.

Soms wordt specifieke voorlichting gegeven over zaken als bijvoorbeeld landbouwverkeer. Ook vinden rijvaardigheidscursussen voor (jonge) automobilisten en hun coaches plaats.

Contactgegevens

Meldingen over de verkeersveiligheid in de gemeente Vlagtwedde kunnen op diverse manieren worden gedaan.

 • Via e-mail: info@vlagtwedde.nl
 • Via het gemeentelijke meldpunt. Te benaderen via de website van de gemeente: www.vlagtwedde.nl (opent in nieuw venster) of het telefoonnummer: (0599) 320 111. 
 • Via brief:
  Gemeente Vlagtwedde
  Dorpsstraat 1
  Postbus 14
  9550 AA Sellingen
 • Telefoon: (0599) 320 220
 • Via Whatsapp (alleen voor kleinere meldingen): 06- 11 31 54 81 (het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of te sms'en).